Σάμαλι νηστίσιμο χωρίς λάδι

         ΥΛΙΚΑ
1,1/2 φλ.τσ.σιμιγδαλι ψιλό
1 φλ.τσ.σιμιγδαλι χοντρό
1 φλ.τσ.ζαχαρη
1,1/2 φλ.τσ.χυμο πορτοκαλιού 
1 κουτ.γλυκου σοδα
1 κουτ.γλ.μπεικιν παουντερ 
1/2 κουτ.γλυκου μαστιχα 
       ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
1,1/2 φλ.τσ.νερο
2,1/2 φλ.τσ.ζαχαρη
1 ή 2 φλούδες πορτοκαλιού
        ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατέυουμε όλα τα υλικά μαζί. Τη σόδα μας πρωτα στο χυμό πορτοκαλιου κ μετα στο μείγμα
Βάζουμε το μείγμα μας σε ταψακι 22*34) κ αφήνουμε 
για 3 ώρες να “σταθεί”
Ψήνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180οc για 45′ περίπου, να μας ροδισει
Εχουμε ετοιμάσει το σιρόπι βραζουμε για 3′
Αφηνουμε να κρυώσει κι σιροπιαζουμε. 
Κρυο σιρόπι, ζεστό γλυκό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου