Ρεβύθια σαλάτα με κουσκούς και κάρυ (υγιεινή διατροφη)

         ΥΛΙΚΑ 
1 πακέτο κουσκούς
1 φλ.τσαγιου ρεβύθια
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 φλ.τσ. τριμμένα καρότα
1/2 φλ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
 πιπέρι
      Για το ντρεσινγκ
1/4 φλ.τσαγιου ελαιόλαδο
1/4 φλ.τσαγιου μηλόξυδο
3 κ. σούπας μέλι
1 κ. σούπας κάρυ
1 κ. σούπας ζωμό λαχανικών 
και μπαχαρικών σε σκόνη (προαιρετικά)
         ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ 
Βράζουμε ένα φλυτζάνι ρεβύθια, τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
Ετοιμάζουμε το κουσκούς. Βράζουμε 3 φλ. νερό με 1 κ. γλυκού αλάτι και 1 κ. σούπας ελαιόλαδο. Μόλις βράσει το νερό, ρίχνουμε το κουσκούς, ανακατεύουμε, βάζουμε το καπάκι και κλείνουμε την εστία. Αφήνουμε το κουσκούς να φουσκώσει για 15 λεπτά.
Όταν φουσκώσει, το αφρατεύουμε απαλά μ΄ένα πιρούνι και το ανακατεύουμε 
με τα βρασμένα ρεβύθια.
Κόβουμε τα λαχανικά και τα προσθέτουμε στο κουσκούς.
Για να ετοιμάσουμε το ντρέσινγκ χτυπάμε στο μούλτι το ελαιόλαδο, το μηλόξυδο, το μέλι, το κάρυ και την σκόνη μπαχαρικών μέχρι να ενωθούν.
Ρίχνουμε το ντρέσινγκ στην σαλάτα σε 3 δόσεις και κάθε φορά ανακατεύουμε καλά. Τοποθετούμε την σαλάτα στο ψυγείο για αρκετές ώρες μέχρι να απορροφήσει όλα τα υγρά και να γίνει το κουσκούς κιτρινο
Ιδανικό είναι να την  ετοιμάζουμε από την προηγούμενη μέρα. 
Σε καμία περίπτωση δεν τρώγεται την ώρα που την ετοιμάζουμε. 
Εχει δυνατή οξύτητα από το ξύδι η οποία εξαφανίζεται την επόμενη μέρα.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου