γιουβαρλακια φρικασέ

              ΥΛΙΚΑ
700 γρ. μοσχαρίσιο κιμα
1 μεγάλο κρεμμυδι (τριμμένο) 
1/2 ματσάκι άνηθο (ψιλοκομμένο) 
1 κούπα ρύζι γλασε 
αλάτι, πιπερι
2  μαρουλια (χοντροκομμενα)
2 καρότα ( σε κύβακια)
2-3 φρέσκα κρεμμυδακια 
2 λεμονια
2 αυγα
1 κόφτη κ.σ.κορν φλαουρ
           ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Σε ένα μπολ ζυμωνουμε τον κιμα, με το ρυζι, το ξερό κρεμμυδι, τον ανηθο, το αλατοπιπερο και ζυμωνουμε και πλάθουμε τα γιουβαρλάκια. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό μέχρι τη μεση λίγο ελαιόλαδο, και αλατι. Μόλις πάρει  βράσει ρίχνουμε τα γιουβερλακια, τα καροτακια και βράζουμε για 40 λεπτα.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τα μαρουλια και τα φρέσκα κρεμμύδακια.
Αφήνουμε να ψηθούν για ένα τέταρτο και προσθέτουμε τον ανηθο.
Χτυπάμε το αυγολέμονο διαλυοντας το κορν φλαουρ στο χυμό λεμονιου προσθέτουμε ζωμο
από την κατσαρολα, και το
ρίχνουμε στη μέσα στη κατσαρολα
Αφήνουμε να πάρει μια βράσει κουνωντας την κατσαρολα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου