ΥΛΙΚΑ
Για ένα ταψί 32×24
Για την γεμιση
1/2 κιλό χόρτα ψιλοκομμένα (σπανάκι,σέσκουλα,πράσα,
λαπατα)
1 χούφτα άνηθο
1 χούφτα μαϊντανό
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
μπόλικη τριμμένη φετα
1/2 χούφτα ψιλό τραχανα
ελαιόλαδο
λίγο αλάτι αν το τυρί είναι αλμυρο
Για το χυλό
1 κούπα σιμιγδάλι (ψιλό)
1 κούπα αλευρι
1 κεσεδάκι γιαούρτι (στραγγίστο)
1 αυγό
1 κεσεδάκι νερο
1/2 κ.γλυκου αλατι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά για την γέμιση, να μαλακώσουν και το αφήνετε σκεπασμένο μέχρι να φτιάξετε το χυλό.
Ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζι για το χυλό με σύρμα μέχρι
να γίνει λειος.
Υστερα λαδώνουμε το ράφι και ρίχνετε παντου λίγο σιμιγδάλι, μετά ρίχνετε περιπου τον μισό χυλο ίσα να στρωσετε τον πάτο του ταψιού καλά .
Βάζετε από πάνω τα χορταρικά και τα πατάτε ελαφρώς με την παλάμη σας να ισιωσουν και κατόπιν ρίχνετε 3 κ.σ.ελαιολαδο μέσα στο υπόλοιπο χυλό και
το ανακατεύετε
Ρίχνετε τον χυλό με το λάδι παντού πάνω από τα χόρτα τόσο ώστε να έχετε μια λεπτή στρώσει με την βοήθεια των χεριών σας.
Ψήνετε σε προθερμασμενο φουρνό στους 200 βαθμούς πάνω κάτω μέχρι να ψηθεί καλά και να ξεροψηθει από κάτω.
Καλή Επιτυχία.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου