100 γρ. ρεβίθια
100 γρ. πλιγούρι
200 γρ. νερό, βραστό
αλάτι, πιπέρι
100 γρ. μαϊντανό
25 γρ. δυόσμο
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
6 κ.σ. ελαιόλαδο,
χυμό λεμονιού από 1 λεμόνι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Βάζουμε τα ρεβίθια σε ένα μπολ και γεμίζουμε με κρύο νερο και αφήνουμε στην άκρη να μουλιάσουν για 12 ώρες. Σουρώνουμε και ξεπλένουμε. Σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει βάζουμε τα ρεβίθια και βράζουμε για 30-40 λεπτά. Σε ένα μπολ βάζουμε το πλιγούρι μαζί με το βραστό νερό, αλάτι, πιπέρι και το καλύπτουμε με μια μεμβράνη, αφήνοντάς το για 30 λεπτά να απορροφήσει το πλιγούρι όλο το νερό. Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό, τον δυόσμο, το φρέσκο κρεμμυδάκι και τα ρίχνουμε στο μπολ. Προσθέτουμε στο μπολ το ελαιόλαδο, τα ρεβίθια και τον χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε καλά και ελέγχουμε τα καρυκεύματα. Σερβίρουμε
Βάζουμε τα ρεβίθια σε ένα μπολ και γεμίζουμε με κρύο νερο και αφήνουμε στην άκρη να μουλιάσουν για 12 ώρες. Σουρώνουμε και ξεπλένουμε. Σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει βάζουμε τα ρεβίθια και βράζουμε για 30-40 λεπτά. Σε ένα μπολ βάζουμε το πλιγούρι μαζί με το βραστό νερό, αλάτι, πιπέρι και το καλύπτουμε με μια μεμβράνη, αφήνοντάς το για 30 λεπτά να απορροφήσει το πλιγούρι όλο το νερό. Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό, τον δυόσμο, το φρέσκο κρεμμυδάκι και τα ρίχνουμε στο μπολ. Προσθέτουμε στο μπολ το ελαιόλαδο, τα ρεβίθια και τον χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε καλά και ελέγχουμε τα καρυκεύματα. Σερβίρουμε

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου