4 κολοκυθάκια
4 πατάτες
5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1/2 φλ.τσαγιου ψιλοκομμένο μαϊντανό
1/2 φλ.τσ. ψιλοκομμένο άνηθο
1/2 φλ.τσ. ψιλοκομμένο δυόσμο
250 γρ. φέτα
250 γρ. κίτρινο τυρί της αρεσκείας σας
3 αυγά
3 κουτ.σουπας αλεύρι
3 κουτ.σουπας ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Καθαρίζουμε τα κολοκυθάκια εξωτερικά και τα τρίβουμε στον τρίφτη. Ρίχνουμε αλάτι και τα αφήνουμε για μισή ώρα σ΄ένα στραγγιστήρι για να να βγάλουν τα υγρά τους.
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια, το μαϊντανό, τον άνηθο και το δυόσμο. Τα σοτάρουμε ελαφρά για 2 λεπτά.
Τρίβουμε τις πατάτες στον τρίφτη, στραγγίζουμε τα κολοκυθάκια από τα υγρά
τους και ρίχνουμε πατάτες
και κολοκυθάκια μαζί στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και πολύ λίγο αλάτι
γιατί αλάτι υπάρχει ήδη στα κολοκυθάκια και στα τυριά.
Τα αφήνουμε να μαραθούν
λίγο, γύρω στα 5 λεπτά και αποσύρουμε. Δεν πρέπει να λιώσουν. Τρίβουμε τα τυριά
και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το αλεύρι και
τα αυγά. Ένα τελευταίο ανακάτεμα προσεκτικά.
Ρίχνουμε το μείγμα σε λαδωμένο ταψάκι μεγέθους περίπου 30Χ40. Μπορούμε
όμως να χρησιμοποιήσουμε μεγαλύτερο ταψί αν θέλουμε
το σουφλέ να γίνει πιο λεπτό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις για περίπου
20 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου