| 300 γρ. μοσχαρίσιο κιμά |
| 1 μεσαίο κρεμμύδι τριμμένο |
| 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη |
| ½ κούπα πλιγούρι |
| ½ κούπα μαϊντανό ψιλοκομμένο |
| 2 κ.γλυκου αλάτι |
| 1 κ.γλυκου ρίγανη |
| Από ½ κ.γλ. πιπέρι μαύρο, πάπρικα γλυκιά, πάπρικα καπνιστή, κύμινο και κόλιανδρο αποξηραμένο 1/2 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις για το πανάρισμα 1 κούπα ελαιόλαδο για το τηγανησμα ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Μουλιάζουμε το πλιγούρι με μία κούπα νερό για μισή ώρα. Έπειτα το στραγγίζουμε. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και ξεκουράζουμε το μίγμα για ένα τέταρτο. Πλάθουμε σε κεφτεδάκια, τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα. Αντί για τηγανητά, τα κεφτεδάκια γίνονται και στο φούρνο, σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Χρειάζονται 17-20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν, στους 180°C, στον αέρα. |
Πολίτικα κεφτεδάκια με μοσχαρίσιο κιμά και πλιγούρι
ΥΛΙΚΑ
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου