ΥΛΙΚΑ
50 γρ.σιτάρι
50 γρ. ρεβύθια
50 γρ.φασόλια άσπρα
50 γρ.φασολάκια μαυρομάτικα
50 γρ.φακές
50 γρ.φάβα
Αλάτι
250 γρ.απακι κκομμένο σε κύβους 2 κουταλιές ελαιόλαδο.
Για το ντρέσινγκ:
125 ml ελαιόλαδο
50 ml βαλσάμικο ξύδι
60 ml χυμό πορτοκαλιού ή μανταρινιού
30 ml χυμό λεμονιού
30 ml κοινό ξύδι από σταφύλι
30 ml μουστάρδας
Ξύσμα ενός πορτοκαλιού ή ενός λεμονιού
Αλάτι,πιπερι
Για το σερβίρισμα:
2 -3 πράσινα κρεμμυδάκια κομμένα σε ροδέλες
4-5 κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο
5 κ.σουπας σπόρια ροδιού
Προαιρετικά,
λίγη ρόκα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Από το προηγούμενο βράδυ βάζουμε στο νερό τα άσπρα φασόλια, τα ρεβύθια και το σιτάρι, σε χωριστά μπολ .
Την επομένη μέρα βράζουμε το σιτάρι μέχρι να μαλακώσει και να αρχίσει να σκάει.
Επίσης βάζουμε τα ρεβύθια (σε κρύο νερό ) και όταν βράσουν περίπου μισή ώρα προσθέτουμε τα άσπρα φασόλια.
Μετά από άλλο ένα μισάωρο προσθέτουμε τα υπόλοιπα όσπρια (που βράζουν πιο εύκολα) και αφήνουμε το μείγμα να βράζει μέχρι όλα τα όσπρια να μαλακώσουν αλλά να μη λιώσουν και να χυλώσουν.
Σουρώνουμε τα όσπρια και το σιτάρι, τα ανακατεύουμε σε μεγάλη σαλατιέρα και τα αλατίζουμε. Αφήνουμε να κρυώσουν.
Λίγο πριν σερβίρουμε τη σαλάτα βάζουμε να κάψουν οι δύο κουταλιές ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και τηγανίζουμε ελαφρά το απάκι. Το προσθέτουμε στα όσπρια.
Σε σέικερ ή γυάλινο βάζο κτυπάμε τα υλικά του ντρέσινγκ και περιχύνουμε τη σαλάτα.
Πασπαλίζουμε με τον άνηθο, τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα και τα σπόρια ροδιού.
Σερβίρουμε. Ακόμη και αν μείνει για λίγες ώρες είναι πολύ νόστιμη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου