Ψητό Κοτόπουλο με πατάτες

          ΥΛΙΚΑ
1 ολόκληρο κοτόπουλο 
1,5-2 κιλά
1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1,5 κιλά πατάτες
2-3 καρότα
1-2 λεμόνια
1-2 πορτοκάλια
3-4 σκελίδες σκόρδου
3-4 κ.σουπας γιαούρτι
2-3 κ.σουπας μουστάρδα
Δενδρολίβανο / θυμάρι / ρίγανη / μαϊντανό / πάπρικα / αλάτι 
και πιπέρι για γεύση.
     ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
3-4 κ.σουπας γιαούρτι
1 κ.σουπας μουστάρδα
1 κ.σουπας ελαιόλαδο
1 κ.γλυκου τσίλι
1 κ.σουπας χυμό λεμονιού
πρέζα ζάχαρη
Αλάτι,πιπέρι 
      ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΑ
Ανακατέψτε πατάτες, καρότα, σκόρδο, γιαούρτι, μουστάρδα, ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού και χυμό πορτοκαλιού.
Προσθέστε δεντρολίβανο, θυμάρι, ρίγανη, πάπρικα, αλάτι και πιπέρι. Αφήστε το στην άκρη. 
Βάλτε το κοτόπουλο στο ταψί και τρίψτε το με αλάτι, πιπέρι και λίγο μουστάρδα.

Βάλτε ένα αποφλοιωμένο σκόρδο και 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό στην κοιλιά του κοτόπουλου.
Βάλτε μισό πορτοκάλι στην κοιλιά του κοτόπουλου.
Προσθέστε το σκόρδο στους μηρούς του κοτόπουλου.
Προσθέστε τις πατάτες και τα καρότα γύρω από το κοτόπουλο στο τηγάνι.
Προσθέστε κομμάτια λεμονιού και πορτοκαλιού.
Τέλος ρίξτε το χυμό μαρινάδας πάνω στο κοτόπουλο και τις πατάτες.
Προσθέστε λίγο νερό 1/2 φλιτζάνι.
Καλύψτε το ταψί με χαρτί ψησίματος και αλουμινόχαρτο.
Ψηστε το κοτόπουλο για 25 λεπτά στους 230 ° C και στη συνέχεια μειώστε τη φωτιά στους 170 ° C για 1 ώρα  και μισή ώρα.
Αφαιρέστε το χαρτί ψησίματος και συνεχίστε το ψήσιμο μέχρι το κοτόπουλο και οι πατάτες να γίνουν χρυσοκαφέ.
Αφαιρέστε από το φούρνο και σερβίρετε ζεστό με σαλάτες και σάλτσα γιαουρτιού / μουστάρδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου