Αραβικές πίτες

       ΥΛΙΚΑ 
   για 2 άτομα
4 αραβικές πίτες 
200 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη (light)
6 φέτες ζαμπόν γαλοπούλας σε καρεδάκια (light)
1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
3 αυγά
1 φλ.τσαγιου γάλα
Αλάτι & Πιπέρι
4 κ.σ. κεφαλοτύρι τριμμένη
4 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα 
10 γρ. βούτυρο, σε κομματάκια
        ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Απλώνουμε τις αραβικές πίτες και τις γεμίζουμε με μοτσαρέλα, ζαμπόν, κόκκινη και πράσινη πιπεριά.
Διπλώνουμε τις πλαϊνές πλευρές της κάθε πίτας για να μην "ξεφύγει" η γέμιση και την τυλίγουμε όπως συνήθως 
(ή όπως μια κρέπα).
Τοποθετούμε τις πίτες σε ταψάκι.
Σε ένα μπολ, χτυπάμε τα αυγά με το γάλα, αλάτι και πιπέρι.
ΘΑ ρίξουμε το μείγμα των αυγών στο ταψάκι με τις πίτες και πασπαλίζουμε με το κεφαλοτύρι και τα κρεμμυδάκια.
Προσθέτουμε το βούτυρο.
Καλύπτουμε το ταψάκι με διαφανή μεμβράνη.
Το αφήνουμε στο ψυγείο για 
4-5 ώρες ή για μια νύχτα, έως ότου οι πίτες απορροφήσουν όλο ή το περισσότερο μείγμα αυγού-γάλακτος.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου και ψήνουμε στον αέρα, για 20-30 λεπτά (το πολύ) ή μέχρι να ροδοκοκκινήσουν οι πίτες μας και να ψηθεί το υγρό μείγμα που απέμεινε στο ταψάκι.
Απολαμβάνουμε τις πίτες ζεστές ή χλιαρές (ποτέ κρύες γιατί χάνουν τη νοστιμιά και την αφρατάδα τους) με συνοδευτικό μια ωραία σαλάτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου