4 μεσαία κολοκυθάκια
500 γρ. σπαγγέτι
3 αυγά
100 γρ. παρμεζάνα ή πεκορίνο
100 γρ. καπνιστή πανσέτα σε κύβους
3 σκελίδες σκόρδο
1 χούφτα χοντροκομμένο μαϊντανό
αλάτι, πιπέρι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Κόβουμε τα κολοκυθάκια ζουλιέν, μέχρι να φτάσουμε στα κουκούτσια στην καρδιά.
Βράζουμε τα ζυμαρικά μας σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά
με το τυρί και
αλατοπιπερώνουμε.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, τσιγαρίζουμε την πανσέτα για πέντε λεπτά.
Προσθέτουμε μετά το σκόρδο και τσιγαρίζουμε για λίγο ακόμα, έως ότου έχουν πάρει
τα υλικά μας ένα χρυσαφί χρώμα, και στην συνέχεια αφαιρούμε
το τηγάνι από την φωτιά.
Μόλις τα ζυμαρικά μας είναι έτοιμα, επαναφέρουμε το τηγάνι με την πανσέτα και το σκόρδο στην φωτιά, και με ένα πιρούνι, ρίχνουμε σε δόσεις τα ζυμαρικά. Δεν πετάμε το νερό από τα ζυμαρικά.
Στην συνέχεια ρίχνουμε στο τηγάνι τα κολοκυθάκια μαζί
με μία γενναία ποσότητα από
το νερό που έχουμε κρατήσει και ανακατεύουμε για λίγα λεπτά.
Αφαιρούμε το τηγάνι από την φωτιά και προσθέτουμε τα αυγά με το τυρί που έχουμε στο μπολ και ανακατεύουμε, ρίχνοντας μαζί μερικές κουταλιές νερό κάθε φορά ώστε το αποτέλεσμα να είναι κρεμώδες.
Σερβίρουμε την καρμπονάρα μας στο πιάτο, τρίβουμε από πάνω λίγο τυρί, πιπέρι και γαρνίρουμε με το χοντροκομμένο μαϊντανό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου