¾ φλ.τσαγιου ταχίνι
1 ½ φλ.τσαγιου ζάχαρη
2 φλ.τσ. χλιαρό χυμό πορτοκαλιού
½ φλ.τσ. σταφίδες ξανθές
½ φλ.τσ. σταφίδες μαύρες
1½ φλ.τσ. χοντροαλεσμένη καρυδόψιχα
1 φλ.τσ. τρούφα σοκολάτας
2 φλ.τσ. μαλακό αλεύρι
2 φλ.τσ. σκληρό αλεύρι
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
3 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γλυκου σόδα
250 γρ. κουβερτούρα
1 ½ φλ.τσαγιου ζάχαρη
2 φλ.τσ. χλιαρό χυμό πορτοκαλιού
½ φλ.τσ. σταφίδες ξανθές
½ φλ.τσ. σταφίδες μαύρες
1½ φλ.τσ. χοντροαλεσμένη καρυδόψιχα
1 φλ.τσ. τρούφα σοκολάτας
2 φλ.τσ. μαλακό αλεύρι
2 φλ.τσ. σκληρό αλεύρι
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
3 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γλυκου σόδα
250 γρ. κουβερτούρα
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Με το μίξερ χτυπάμε το ταχίνι με τη ζάχαρη ώσπου να ασπρίσει. Προσθέτουμε διαδοχικά τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από την κουβερτούρα) και ανακατεύουμε καλά. Αδειάζουμε τη ζύμη σε αλευρωμένη φόρμα ή ταψί και ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου.
Αφήνουμε την καρυδόπιτα να κρυώσει και την περιχύνουμε με την κουβερτούρα, την οποία την έχουμε λιώσει σε
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου