Κανελόνια με τυρί ρικότα και σπανάκι

              ΥΛΙΚΑ 
250 γρ Κανελόνια (Περίπου 8-10 κομμάτια)
250 γρ Σπανάκι
200 γρ Ρικότα
1 κρόκο αυγού
40 γρ. παρμεζάνα
Λίγο άνηθο
40 γρ. βούτυρο αγελάδος
40 γρ. αλεύρι
500 ml γάλα αγελάδος
Μοσχοκάρυδο
Αλάτι, πιπέρι
    ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ 
  ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ 
Σωτάρουμε ελαφρά το σπανάκι σε ελαιόλαδο, το αφήνουμε να κρυώσει και να στραγγίξει
Ψιλοκόβουμε τον άνηθο
Σε ενα μπώλ αναμιγνύουμε την ρικότα,την παρμεζάνα,το αυγό και κατόπιν προσθέτουμε λίγο πιπέρι.
Προσθέτουμε το σπανάκι και τον άνηθο και ανακατεύουμε
        ΓΙΑ ΤΗΝ  Μπεσαμέλ
Λιώνουμε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο, όταν “αφρίσει” προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατευουμε για να γινει μια ένωση. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και κατόπιν προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε γρηγορα για να μην σβολιάσει. Ξανατοποθετούμε την κατσαρόλα στη φωτιά,ρίχνουμε το μοσχοκάρυδο και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να γίνει πηχτή η μπεσαμέλ μας.
Λαδώνουμε πολύ ελαφρά το ταψί μας και θερμαίνουμε το φουρνο στους 180ο Κελσίου.
        ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΜΙΣΜΑ 
Παίρνουμε κάθε ενα κανελόνι, το κρατάμε ορθιο και μπλοκάρουμε με τα δυο μας δάχτυλα (δεικτη και παράμεσο) την άλλη άκρη για να μην φύγει η γέμιση.Γεμίζουμε τα 3/4 του κανελονιού και τα τοποθετούμε στο ταψί. Όταν τελειώσουμε χαμηλώνουμε tη θερμοκρασία στους 160 βαθμούς και φουρνίζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα κανελόνια (τα τρυπάμε με το μαχαίρι- δεν πρέπει να έχει αντίσταση) και να ψηθεί η μπεσαμέλ. 
Περίπου μισή ώρα
       Σημείωση  
Δεν την αφήνουμε από τα μάτια μας για να δέσει μόνη της, γιατί υπάρχει περίπτωση να καεί στον πάτο της κατσαρόλας και να μυρίσει ολη η μπεσαμέλ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου