Παστίτσιο με σπανάκι

         ΥΛΙΚΑ 
1/2 κιλό μακαρόνια για παστίτσιο
2 κ.σουπας βούτυρο
1 κιλό σπανάκι
10 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
1 κύβο λαχανικών
μοσχοκάρυδο, πιπερι, αλατι
ελαιόλαδο
100 γραμμάρια γραβιέρα
150 γραμμάρια τυρί φέτα
      ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΠΕΣΑΜΕΛ
1 λίτρο γάλα
8 κ.σουπας αλεύρι 
4 κ.σουπας βούτυρο
αλάτι, πιπερι, μοσχοκάρυδο
50 γραμμάρια τριμμένο κεφαλοτύρι
2 αυγά χτυπημένα
          ΔΙΔΙΚΑΣΙΑ 
Πλένουμε και χοντροκόβουμε το σπανάκι. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σωτάρουμε για 1 λεπτό τα κρεμμύδια. 
Προσθέτουμε το σπανάκι, τον κύβο διαλυμένο σε 2 κ.σ. ζεστό νερό, μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε για 1 λεπτό να μαραθεί το σπανάκι. Προσθέτουμε στο τέλος τον άνηθο, το μαϊντανό και ελαιόλαδο.
Βράζουμε τα μακαρόνια για 2 λεπτά και τα ανακατεύουμε με το βούτυρο. 
      ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΠΕΣΑΜΕΛ 
Λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι ανακατεύοντας μέχρι να ροδίσει. Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει. Αποσύρουμε και προσθέτουμε το πιπέρι, το μοσχοκάρυδο, το αλάτι, τα αυγά και το κεφαλοτύρι και ανακατεύουμε.
Σε ένα λαδωμένο πυρέξ απλώνουμε τα μισά μακαρόνια και πασπαλίζουμε με τη γραβιέρα. Απλώνουμε το σπανάκι και τη φέτα. Από πάνω απλώνουμε τα υπόλοιπα μακαρόνια. 
Περιχύνουμε με τη μπεσαμέλ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 40 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου