5 κουτ.σουπας ελαιόλαδο
3 κρεμμύδια
2 καρότα
1 πράσο
1.200 γρ. μοσχάρι, μπούτι χωρίς κόκαλο, κομμένο σε κύβους
2 στικ κανέλα
2 φύλλα δάφνης
1/2 κουτ.γλ. κύμινο
2 κουτ.σ. πελτέ ντομάτας
400 γρ. ντομάτα κονκασέ
2 κουτ.γλυκου μέλι
1 λίτρο νερό
αλάτι, πιπέρι
250 γρ. κριθαράκι, μέτριο
1/2 κουτ.γλυκου θυμάρι
φέτα (αν θες για το σερβίρισμα)
2 καρότα
1 πράσο
1.200 γρ. μοσχάρι, μπούτι χωρίς κόκαλο, κομμένο σε κύβους
2 στικ κανέλα
2 φύλλα δάφνης
1/2 κουτ.γλ. κύμινο
2 κουτ.σ. πελτέ ντομάτας
400 γρ. ντομάτα κονκασέ
2 κουτ.γλυκου μέλι
1 λίτρο νερό
αλάτι, πιπέρι
250 γρ. κριθαράκι, μέτριο
1/2 κουτ.γλυκου θυμάρι
φέτα (αν θες για το σερβίρισμα)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάλε 1 κ.σ. ελαιόλαδο σε μία κατσαρολα σε δυνατή φωτιά και ρίξε μέσα τα κρεμμύδια, τα καρότα και το πράσο κομμένα σε λεπτές φέτες και ανακάτεψε για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να καραμελώσουν.
Αφαίρεσε τα λαχανικά, άφησέ τα στην άκρη. Τοποθέτησε την κατσαρόλα ξανά στη φωτιά, και βάλε 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
Πρόσθεσε τα κομμάτια από το κρέας μέσα και σόταρέ τα μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.
Όταν πάρουν καλό χρώμα, πρόσθεσε πίσω στην κατσαρόλα όλα τα λαχανικά, 2 στικ κανέλας, 2 φύλλα δάφνης και λίγο κύμινο. Στη συνέχεια, βάλε τον πελτέ και σόταρε για 2 λεπτά για να χάσει την πικρή του γεύση.
Ρίξε στην κατσαρόλα την ντομάτα, το μέλι και 250 ml νερό. Ανακάτεψε καλά.
Κλείσε την κατσαρόλα και βράσε το φαγητό για 1½ ώρα τουλάχιστον σε χαμηλή φωτιά.
Όταν είναι έτοιμο, μετάφερε σε ένα ταψί μαζί με τα ζουμιά που υπάρχουν στην κατσαρόλα. Παράλληλα, σε ένα κατσαρολάκι ρίξε σε 3 κ.σ. ελαιόλαδο το κριθαράκι και προθέρμανε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
Πρόσθεσε το κριθαράκι στο ταψί με το κρέας και ρίξε 750 ml νερό.
Αργότερα ρίξε λίγο φρέσκο θυμάρι και ανακάτεψε.
Σκέπασε το ταψάκι με αλουμινόχαρτο και ψήσε για 30 λεπτά. Αφαίρεσε το αλουμινόχαρτο και το ψήσε για 15 λεπτά επιπλέον.
Όταν είναι έτοιμο άφησέ το να κρυώσει. Σέρβιρε σε χαμηλό πιάτο

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου