750 γραμ. κολοκύθα
250 γραμ. αλεύρι
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
250 γραμ. σιμιγδάλι χοντρό
1 φλ.τσαγιου ζάχαρη
300 γραμ. σταφίδες
½ φλ.τσαγιου μέλι
1 φλ.τσαγιου ελαιόλαδο
1/2 φλ.τσαγιου κονιάκ
1 κ.σουπας κανέλα
1 κ.σσουπας γαρύφαλλο
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
1 φλ.τσ. χυμό πορτοκάλι.
1 κ.γλ μαγειρική σόδα
Εκτέλεση
καθαρίζουμε πρώτα την κίτρινη κολοκύθα και την κόβουμε σε κυβάκια. Λαδώνουμε και αλευρώνουμε το ταψί για τη γλυκιά κολοκυθόπιτα.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε την κολοκύθα, προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν, το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη, τις σταφίδες, το μέλι, ελαιόλαδο,
το κονιάκ, το ξύσμα και τα μπαχαρικά. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά.
Ρίχνουμε στο χυμό πορτοκαλιού τη σόδα, με προσοχή γιατί αφρίζει και χύνεται και το προσθέτουμε στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά.
Ανακατεύουμε απαλά το μείγμα.
Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί. Ψήνουμε στους 170° C, στην κάτω σχάρα, στις αντιστάσεις για 1 ώρα περίπου, μέχρι να ροδίσει, να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα και να σταθεροποιηθεί το κέντρο της. Εναλλακτικά, ψήνουμε στον αέρα, στους 160° C, στη μεσαία σχάρα για 45΄.
Χρησιμοποιήστε ταψί νο 32, για να βγει λεπτή. Η πίτα δεν πρέπει να ξεπερνάει σε ύψος
τα 3 εκατοστα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου