Γαλατόπιτα

          ΥΛΙΚΑ 
1,5 lt φρέσκο γάλα, πλήρες
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
4 μεγάλα αυγά
1 κούπα ψιλό σιμιγδάλι
1 κούπα ζάχαρη
1 κ.σούπας βούτυρο
1 κ.σούπας εσάνς βανίλιας
Κανέλα και ζάχαρη
        ΕΚΤΕΛΕΣΗ 
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο, το ζαχαρούχο, την ζάχαρη και το φρέσκο γάλα και ανακατεύουμε καλά.
Μόλις γίνουν ένα, προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και κάθε φορά ανακατεύουμε πολύ καλά να ενσωματωθούν τα αυγά ένα ένα.
Κατόπιν προσθέτουμε το σιμιγδάλι και την βανίλια. Ανακατεύουμε συνεχώς για να μην σβολιάσει η κρέμα. Μόλις αρχίσει να κοχλάζει, την αποσύρουμε από το μάτι.
Σε ένα ταψί αλείφουμε βούτυρο και πασπαλίζουμε ζάχαρη και κανέλα. Ρίχνουμε από πάνω την κρέμα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς στον αέρα για περίπου 45 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει και ρίχνουμε κανέλα και ζάχαρη άχνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου