χοιρινό φούρνου, δαμάσκηνα και βερίκοκα

        ΥΛΙΚΑ
1 Ρολο χοιρινο απο σπαλα 
2 κιλα
1 κουπα κονιακ
1/2 κουπα ελαιολαδο
1 κουπα πορτοκαλι χυμο
2 κουπες νερο
200 γρ ξερα δαμασκηνα
200 γρ ξερα βερικοκα
2 κουταλιες της σουπας κορν φλαουρ για το δεσιμο της σαλτσας
Λιγο δενδρολιανο, θυμάρι 
Αλατι, πιπερι
          ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε κατσαρολα ριχνουμε το λαδι και τσιγαριζουμε το κρεας καλα απ ολες τις πλευρες.
Σβηνουμε με το κονιακ και λιγο απο τον χυμο πορτοκαλιου, ριχνουμε το νερο και τα μυρωδικα.
Βάζουμε το κρέας στη γαστρα 
ή στο πυρεξ σκεπαζουμε και ψηνουμε για δύο ωρες στους 180 βαθμους.
Παίρνουμε το ζουμί και το βαζουμε σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τα δαμάσκηνα και τα βερίκοκα και τα βράζουμε 
για 5 λεπτά, τα βγάζουμε και 
τα βάζουμε δεξιά και αριστερά στην πιατέλα με το κρέας που έχουμε κόψει σε φέτες.
Διαλύουμε με κρύο νεράκι το κορν φλαουρ και το ρίχνουμε μέσα στο ζουμί.
Ανακατεύουμε να δέσει η σάλτσα και περιχυνουμε το κρεας.
Συνοδεύουμε με άγριο ρυζι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου