Πατάτες με κιμά και τυρί στο φούρνο

       ΥΛΙΚΑ 
9-10 πατάτες (1,5 κιλά)
1 κ.γλ. αλάτι (8 γραμμάρια)
3 κ.σ. ελαιόλαδο (50 ml)
    ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΙΜΑ
400 γρ. κιμά
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 κ.σούπας μαϊντανό
1 κ. γλυκού αλάτι
1/2 κ. γλυκού μαύρο πιπέρι
1/2 κ. γλυκού κόκκινο 
πιπέρι, τσίλι
1/2 κ. γλυκού δυόσμο
     ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ 
λίγο μαϊντανό
200 γρ.τυρί τσένταρ 
6 – 7 ντοματίνια
       ΕΚΤΕΛΕΣΗ 
Σ ένα  μεγάλο μπολ βάζουμε τον κιμά, το κρεμμύδι,το σκόρδο,τον μαιντανό και όλα τα μπαχαρικά.Ανακατεύουμε πολύ καλά να ενωθούν τα υλικά μας.
Κόβουμε τις πατάτες φέτες πολύ ψιλές με την βοήθεια του τρίφτη. Μπορείτε όμως να τις κόψετε και με το μαχαίρι πολύ ψιλές ροδέλες.
Τις βάζουμε σ΄ενα μεγάλο μπολ τις αλατίζουμε και ρίχνουμε το λάδι. Ανακατεύουμε.
Λαδώνουμε το ταψί μας με λίγο λάδι και στρώνουμε τις μισές πατάτες στον πάτο.
Μπορεί να γίνουν και 2 στρώσεις.
Βάζουμε από πάνω το μείγμα του κιμά και απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια. 
Καλύπτουμε από πάνω με τις υπόλοιπες πατάτες.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 230 ° C για 30 λεπτά.
Βγάζουμε απ τον φούρνο, πασπαλίζουμε με τον μαιντανό, ρίχνουμε το τυρί να πάει παντού, τα ντοματίνια κομμένα στη μέση και ξαναβάζουμε στο φούρνο στους 200 ° C.
Ψήνουμε για 15 λεπτά. Βγάζουμε απ τον φούρνο αφήνουμε λίγο να σταθεί και σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου