4 μέτριες μπανάνες
20 γρ. λιναρόσπορο
80 ml γάλα αμυγδάλου
80 ml λάδι καρύδας (coconut oil) (το χειμώνα είναι πηχτό οπότε μπορούμε να το θερμάνουμε ελαφρά)
2 βανιλίνες ή 1 κουταλάκι του γλυκού vanilla extract
30 γρ. σιρόπι σφενδάμου (maple syrup)
60 γρ. ζάχαρη καρύδας
50 γρ. βρώμη
2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
¼ κ. γλ. αλάτι
½ φλ.τσ. καρύδι ψίχα για γαρνιτούρα πάνω στο κέικ.
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.Σε μεγάλο μπολ πιέζουμε τις μπανάνες με ένα πιρούνι, ώστε να γίνουν πουρές. Προσθέτουμε ανακατεύοντας το γάλα καρύδας, το λιναρόσπορο, το λάδι καρύδας, το σιρόπι σφενδάμου και τη βανίλια.
Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε τα υπόλοιπα (ξηρά) υλικά εκτός από τα καρύδια.
Ανακατεύουμε ξηρά και υγρά υλικά και τα μεταφέρουμε σε σκεύος για κέικ που το έχουμε λιπάνει με λάδι καρύδας ή το έχουμε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Τοποθετούμε από πάνω τα καρύδια.
Ψήνουμε για 50 λεπτά μέχρι να ροδίσει καλά το κέικ.
Το αφήνουμε να κρυώσει και το βγάζουμε από το ταψί ή τη φόρμα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου