ΖΕΛΕ ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ, ΑΠΟ ΦΡΕΣΚΟ ΡΟΔΙ ΚΑΙ ΡΟΔΟΝΕΡΟ (υγιεινή διατροφή )

            ΥΛΙΚΑ      
500 ml χυμός από φρέσκα ρόδια
10 γρ. ζελατίνη σε σκόνη
1 κουτ.σ. μέλι ή σιρόπι αγαύης
1 φρέσκο ρόδι καθαρισμένο για το γαρνίρισμα
1 ½ κουτ.σουπας ροδόνερο
         ΕΚΤΕΛΕΣΗ 
Αφού στύψουμε τα ρόδια, περνάμε τον χυμό από πολύ ψιλό σουρωτήρι ή τουλουπάνι (έχετε υπόψη σας ότι θα γίνει ροζ). Βάζουμε σε ένα μικρό μπολ τα 250 ml από τον χυμό ρόδι. Πασπαλίζουμε από πάνω τη ζελατίνη και αφήνουμε να σταθεί για 5 λεπτά, ώστε να μαλακώσει.
Βάζουμε 100 ml του χυμού σε μπρίκι και τοποθετούμε σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να ζεσταθεί αλλά όχι να βράσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά πριν πάρει βράση, ανακατεύουμε μέσα το μέλι και προσθέτουμε μέσα το μείγμα με τη ζελατίνη. Ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί. Αν νιώθουμε ότι η ζελατίνη δεν έχει διαλυθεί, τότε περνάμε το μείγμα και πάλι 
από ψιλό σουρωτήρι.
Ρίχνουμε τον υπόλοιπο χυμό (150 ml) σε μεγάλο μπολ και προσθέτουμε μέσα το ροδόνερο. Προσθέτουμε και το όλο μείγμα και ανακατεύουμε καλά.
Μεταφέρουμε σε ατομικά μπολ, ποτήρια ή φόρμα, και βάζουμε στο ψυγείο για 40 λεπτά (τότε θα έχει ήδη αρχίσει να πήζει και το ρόδι θα σταθεί να κολλήσει από πάνω χωρίς να βυθιστεί). Τα βγάζουμε, μοιράζουμε στα ποτήρια το καθαρισμένο ρόδι, καλύπτουμε και ξανατοποθετούμε στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες, μέχρι να πήξει καλά.
Αν θέλουμε να ξεφορμάρουμε 
το ζελέ, βουτάμε προσεκτικά 
τη βάση του μπολ για 10-15 δευτερόλεπτα σε ζεστό νερό και το αναποδογυρίζουμε σε πιάτο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου