Καρμπονάρα φούρνου με πένες

            ΥΛΙΚΑ 
500 γρ. ζυμαρικό πένες 
200 γρ. φρέσκα λευκά μανιτάρια κομμένα σε φέτες
300 γρ. μπέϊκον ή ζαμπόν χονδροκομμένο
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
400 ml κρέμα γάλακτος με λίγα λιπαρά
350 γρ. τυριά κίτρινα [π.χ. τσένταρ, γκούντα, έμενταλ ή γραβιέρα]
3 κ.σ. βούτυρο
ελαιόλαδο
αλάτι πιπέρι
              ΕΚΤΕΛΕΣΗ 
Σε μεγάλο τηγάνι με καπάκι, σοτάρετετε σε λίγο ελαιόλαδο, σε μέτρια θερμοκρασία το κρεμμύδι και το μπέϊκον ανακατεύοντας για 
1 λ.  Προσθέτετε τα μανιτάρια και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 2-3 λ ακόμα. Ρίχνετε ένα ποτήρι ζεστό νερό, σκεπάζετε το σκεύος και τα αφήνετε να σιγοβράσουν μέχρι να απορροφηθεί το νερό.
Εν” τω μεταξύ σε αρκετό αλατισμένο νερό βράζετε τις πένες 8 λ λιγότερο από τον χρόνο που αναφέρεται στη συσκευασία, τις σουρώνετε και τις λαδώνετε ή τις βουτυρώνετε.
Σε ένα πυρέξ ή ταψάκι ρίχνετε τις βρασμένες πένες, τη κρέμα γάλακτος, το 1/4 περίπου από τα τριμμένα τυριά, το μείγμα μπέικον, μανιταριών, κρεμμυδιού και ανακατεύετε καλά να ενσωματωθούν. Πασπαλίζετε από πάνω τριμμένα τυριά μέχρι να καλυφθεί καλά και περιχύνετε με το λιωμένο βούτυρο.
Καλύπτετε το πυρέξ με αλουμινόχαρτο και ψήνετε το φαγητό σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 15 λ. Μετά τα 15 λ αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και ψήνετε για άλλα 10 λ μέχρι να ροδίσουν τα τυριά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου