1.200 γρ.αρνισιο μπούτι
1.800 γρ. χοιρινο κότσι
αλατι, πιπερι, ελαιόλαδα
1 κ.σ.θυμαρι
4 σκελίδες σκόρδο
2 καρότα
χυμό από 1 λεμόνι
ρίγανη, δεντρολίβανο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Με ένα μαχαίρι καθαρίζουμε πολύ καλά το λίπος από το αρνίσιο μπούτι και από τα χοιρινά κότσια και τα αλατίζουμε τον ανθό αλατιού. Ανοίγουμε τρύπες στο αρνίσιο μπούτι και βάζουμε τις σκελίδες σκόρδου. Σε ένα γουδί ρίχνουμε το μαύρο πιπέρι μαζί με το θυμάρι και τα σπάμε πολύ καλά.
Παίρνουμε τα κλωνάρια από το δενδρολίβανο και τα ψιλοκόβουμε. Τα ρίχνουμε όλα σε ένα γυάλινο μπολ μαζί με τον χυμό από 1 λεμόνι , το ελαιόλαδο και τα ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι. Αλείφουμε πολύ καλά όλα τα κομμάτια .
Κόβουμε σε ροδέλες 2 καρότα. Σε μια γάστρα βάζουμε λαδόκολλα και βάζουμε το αρνίσιο μπούτι μαζί με τα χοιρινά κότσια.
Προσθέτουμε τα καρότα και τα φρέσκα φύλλα ρίγανης. Καλύπτουμε την γάστρα με μια λαδόκολλα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 3,5 ώρες στους 160 c.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου