ΥΛΙΚΑ
5 πατάτες
2 κουταλιές της σούπας σουσάμι
3 κ.σούπας ελαιόλαδο
1 κ.γλυκού παπρικα
1 κ.γλυκού θυμάρι
1 κ.γλυκού μαύρο ή κόκκινο πιπέρι καγιέν αλατι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ ανακατέψτε το ελαιόλαδο, την πάπρικα, το θυμάρι, το πιπέρι και αρκετό αλάτι και αφήστε το μίγμα στην άκρη.
Ξεφλουδίστε, πλύντε και κόψτε σε φέτες τις πατάτες όπως της τηγανητές
Ρίξτε τις πατάτες στην σάλτσα με το λάδι και τα μπαχαρικά και ανακατέψτε τις καλά ώστε να καλυφθούν ομοιόμορφα.
Πασπαλίστε τις με το σουσάμι
και ρίξτε ένα τελευταίο ανακάτεμα. Τοποθετήστε τις αραιά σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήστε τις σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C μέχρι να ροδίσουν.Μπορείτε να ελέγξετε το ψήσιμο, τρυπώντας τες με ένα πιρούνι. Σερβίρετε με σπιτικό τζατζίκι, μαγιονέζα, κέτσαπ ή οτιδήποτε άλλο επιθυμείτε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου