4 κουτ.σουπας βουτυρο
1 φλ.τσαγιου νερο
1/2 κουτ.γλυκου .αλατι
1 φλ.τσ.αλευρι για όλες της χρησεις
4 αυγά
1 κουτ.σουπας ζαχαρη
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
3 ποτήρια φρέσκο γάλα
3 κουυ.σουπας ζαχαρη
2 κουτ.σ.κορν φλαουρ
2 κουτ.σ.γεματες αλεύρι για όλες της χρησεις
2 βανίλιας
3 κρόκους αυγου
50 γρ.βουτυρο
ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ
ΚΡΕΜΑ
2 ποτήρια φρέσκο γάλα
2 κουυ.σουπας κορν φλαουρ
250 γρ.κουβερτουρα
50 γρ.βουτυρο
ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΕΙΜΜΑ ΤΩΝ ΣΟΥ
1 κρόκο αυγού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε στην κατσαρόλα το βούτυρο, το αλάτι και το νερό και βράζουμε το μείγμα για 2 λεπτά. Προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη και βράζουμε το μείγμα για άλλα 2 λεπτά. Στο τέλος ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι και ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα.
Μόλις το μείγμα μαζευτεί γύρω γύρω από την κουτάλα είναι έτοιμο. Το μεταφέρουμε σε ένα μπολ και το αφήνουμε
για 5 λεπτά. Έπειτα προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και ανακατεύουμε το μείγμα μέχρι να γίνει λείο
Βάζουμε στο κορνέ το μείγμα και κάνουμε μικρά δισκάκια πάνω στην λαδόκολλα. Τα αλείφουμε με λίγο κρόκο αυγού και τα αφήνουμε στην άκρη για 25 λεπτά. Στην συνέχεια τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις για 35 λεπτά.
Συνεχίζουμε μία πετσέτα στην πόρτα του φούρνου έτσι ο φούρνος να είναι λίγο ανοιχτός και ψήνουμε τα σου για άλλα
45 λεπτά. Αφού τα ψήσουμε τα βγάζουμε να κρυώσουν και ξεκινάμε την κρέμα.
Εκτέλεση για την κρέμα
Βάζουμε το γάλα και την ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι για να ζεσταθούν. Στην συνέχεια ρίχνουμε το κορν φλάουρ και το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει το μείγμα. Αφού πήξει, κατεβάζουμε το μείγμα από την φωτιά και προσθέτουμε τις βανίλιες, τους κρόκους και το βούτυρο. Την αφήνουμε να κρυώσει ανακατεύοντας παράλληλα.
Διαλύουμε το κορν φλάουρ σε λίγο γάλα. Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα σε ένα κατσαρολάκι για να ζεσταθεί. Ρίχνουμε το μείγμα με το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα.
Κατεβάζουμε την κρέμα από την φωτιά και σπάμε μέσα την σοκολάτα. Ανακατεύουμε και στο τέλος ρίχνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει λεία. Την αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου