μηλόπιτα

        ΥΛΙΚΑ 
   ΓΙΑ φόρμα 26 εκατοστά 
400 γρ αλεύρι 
2-3 μήλα
200 γρ ζάχαρη
75 γρ ελαιόλαδο
75 γρ ηλιέλαιο
250 γρ χυμό πορτοκάλι
70 γρ σταφίδες
70 γρ καρύδια
2 κουτ.γλ. μπέικεν πάουντερ
2 βανιλίνες
1/2 κουτ.γλ. μαγειρική σόδα
1/2 κουτ.γλυκου κανέλα
      ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΠΑΛΙΣΜΑ 
ζάχαρη άχνη 
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ 
Τρίβουμε τα μήλα και τα αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το ελαιόλαδο , το ηλιέλαιο , τον χυμό πορτοκάλι , την ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα 
σύρμα για 1 λεπτό.
Προσθέτουμε την κανέλα σε σκόνη , την σόδα ,τις βανίλιες, το μήλο , τις σταφίδες και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το μπέικεν μέσα στο αλεύρι 
Ρίχνουμε και τα καρύδια και ανακατεύουμε το μείγμα.
Λαδώνουμε μια φόρμα 26 εκ. και προσθέτουμε όλο το μείγμα.
Ψηνουμε  σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 25-30 λεπτά στους 170 c.
Το αφήνουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου