ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΧΟΙΡΙΝΟ
1 κιλό κρέας κομμένο σε κομμάτια
Κρασί λευκό για σβήσιμο
2 καρότα χοντροκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
3 κρεμμύδια μικρά ψιλοκομμένα
Μανιτάρια
1 πορτοκαλι τον χυμό του
1 ή 2 λεμόνια τον χυμό τους ανάλογα πόσο λεμόνι θέλει ο καθένας
2 κουτ.σούπας κορν φλαουρ
1/2 κνορ λαχανικών
Αλάτι, πιπέρι, μπούκοβο.
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Σε μία ρηχή κατσαρόλα βαζουμε λάδι και το κρέας μου με το αλάτι, πιπέρι, μπούκοβο και το τσιγαρισα να πάρει χρώμα.
Όταν ήταν έτοιμο και απ’ τις δύο πλευρές σβηνουμε με
το κρασι.
Μόλις εξατμιστεί το κρασί προσθέτουμε το κρεμμύδι,
τα καρότα, το σκόρδο και τα μανιτάρια και αφήνουμε να τσιγαριστουν και αυτά.
Μόλις είναι εντάξει σβήνουμε με τον χυμό πορτοκαλιού και αφήνουμε λιγάκι πάλι να εξατμιστεί. Στην συνέχεια προσθέτουμε λίγο νερό και το μισό κνορ λαχανικών και αφήνουμε να σιγοβραζει.
Ταυτόχρονα σε ένα μικρό κατσαρολάκι βάζουμε νερό να βράζει με 1κ.σ βούτυρο, αλάτι, μαύρο πιπέρι και το άλλο μισό κνορ και τριμμένο καρότο.
Αφού βράσει προσθέτουμε μετά το ρύζι το οποιο πρώτα έχουμε ξεπλύνει
Έπειτα σε ένα μπολακι που έχουμε μέσα τον χυμό λεμονιού λιώνω μέσα το κορν φλαουρ και αφού είναι έτοιμο το κρέας μου και έχει τραβήξει τα ζουμια του, το βγάζουμε απ’ την φωτιά και προσθέτουμε μέσα το λεμόνι με το κορν φλαουρ που έχω μαζί και απλά κουνάμε την κατσαρόλα μου να δεσει
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου