μελομακάρονα

      ΥΛΙΚΑ
 ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΡΟΠΙ 
500 γρ.νερο 
800 γρ.ζάχαρη
150 γρ.μέλι
2 στικ κανέλας
3-4 γαρύφαλλα
1 πορτοκάλι κομμένο στη μέση
      ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ 
1 κιλό αλεύρι γοx
200 γρ.σιμιγδάλι ψιλό
400 γρ.χυμό πορτοκαλιού
400 γρ.ηλιέλαιο
180 γρ.ελαιόλαδο
50 γρ.άχνη ζάχαρη
2 κ. σουπας κανέλα
1/5 κ.γλ.γαρύφαλλο τριμμένο
1/5 κ.γλ.μοσχοκάρυδο
1/5 κ.γλ.μαγειρική σόδα
1 βανίλια
Ξύσμα από δυο πορτοκαλια
      ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ 
200 γρ.καρύδια - Μέλι
            ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Βράζουμε πρώτα το σιρόπι,βάζοντας τα υλικά (εκτός το μέλι)σε κατσαρόλα,μόλις πάρει μια βράση αποσύρουμε από τη φωτιά,προσθέτουμε το μέλι,ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει.
Προθερμάνουμε το φούρνο στους 190*C στον αέρα.
Αφού ψηθούν βάζουμε τα ζεστά μελομακάρονα στο κρύο σιρόπι τα αφήνουμε 1 λεπτό , τα στραγγίζουμε , τα μελώνουμε με ένα πινελάκι και τα πασπαλίζουμε με το τριμμένο καρύδι. το σοταρισμένο σιμιγδάλι κάνει τα μελομακάρονα πιο κριτσανιστά και απορροφούν καλύτερα το σιρόπι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου