ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΡΟΠΙ
500 γρ.νερο
800 γρ.ζάχαρη
150 γρ.μέλι
2 στικ κανέλας
3-4 γαρύφαλλα
1 πορτοκάλι κομμένο στη μέση
ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ
1 κιλό αλεύρι γοx
200 γρ.σιμιγδάλι ψιλό
400 γρ.χυμό πορτοκαλιού
400 γρ.ηλιέλαιο
180 γρ.ελαιόλαδο
50 γρ.άχνη ζάχαρη
2 κ. σουπας κανέλα
1/5 κ.γλ.γαρύφαλλο τριμμένο
1/5 κ.γλ.μοσχοκάρυδο
1/5 κ.γλ.μαγειρική σόδα
1 βανίλια
Ξύσμα από δυο πορτοκαλια
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
200 γρ.καρύδια - Μέλι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Βράζουμε πρώτα το σιρόπι,βάζοντας τα υλικά (εκτός το μέλι)σε κατσαρόλα,μόλις πάρει μια βράση αποσύρουμε από τη φωτιά,προσθέτουμε το μέλι,ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει.
Προθερμάνουμε το φούρνο στους 190*C στον αέρα.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη μισή ποσότητα από το ηλιέλαιο και σοτάρουμε ελαφρώς το σιμιγδάλι με το ξύσμα πορτοκαλιού.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι,
προσθέτουμε το σοταρισμένο σιμιγδάλι με το ξύσμα και όλα τα υπόλοιπα υλικά, ξεκινώντας από τα στερεά και κατόπιν τα υγρά.
Ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις ώσπου να ενωθούν τα υλικά μας(δεν κουράζουμε τη ζύμη μας για να μην βγει το λάδι από αυτήν)
Πλάθουμε τα μελομακάρονα 40 γρ.το καθένα ,τρυπάμε με ένα πιρούνι , και ψήνουμε για 25λεπτά
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου