χοιρινό με δαμάσκηνα και βερίκοκα στη γάστρα (εποχιακό )

            ΥΛΙΚΑ 
2 κρεμμύδια
3 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένες
1 πιπεριά πράσινη
1 πιπεριά πορτοκαλί
1 πιπεριά κίτρινη
1 πιπεριά κόκκινη
2 – 2,5 κιλά χοιρινό λαιμό χωρίς κόκαλο ( κομμένο σε μέτρια κομμάτια)
4-5 κ.σ. ελαιόλαδο για το σωτάρισμα και επιπλέον για την γάστρα
Αλάτι- πιπέρι , κύμινο ,ρίγανη θυμάρι, μπαχάρι
30 γρ. κονιάκ
150 γρ. κρασί κόκκινο
300 γρ. δαμάσκηνα, αποξηραμένα
80-100 γρ. Βερίκοκα αποξηραμένα
1 κ.σ. μέλι
2 στικ κανέλα
3-4 γαρίφαλα
300-330 γρ. νερό
χυμό από 1 πορτοκάλι
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Κρεμμύδια και πιπεριές χοντροκομμένα ,
 αλατι -- πιπερι
           ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ 
Σωταρουμε κρεμμύδια, σκόρδο και πιπεριές και τα βάζω στη γάστρα.Σωταρουμε ξεχωριστά το κρέας ρίχνουμε όλα τα μυρωδικά και σβήνουμε με το κονιάκ και το κρασί. 
Προσθετουμε τα δαμάσκηνα, τα βερίκοκα και όλα τα υπόλοιπα υλικά ανακατεύοντας να πάρουν μια βραση και τα μεταφέρουμε όλα μαζί στη γάστρα. Ανακατεύουμε προσεκτικά σκεπάζουμε με το καπάκι και ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 βαθμους  στον αέρα για 2 ώρες και 10-30 λεπτά! Ξεφουρνιζουμε και σερβίρουμε 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου