½ κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
½ κιλό κιμάς χοιρινός
2 κρεμμύδια ξερά τριμμένα
2 τομάτες τριμμένες
½ ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
½ ματσάκι δυόσμος ψιλοκομμένος
1 κουταλάκι πάπρικα
3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί βρεγμένο και καλά στυμμένο
4 κουταλιές ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Αν θέλουμε να σερβίρουμε τα μπιφτέκια με πατάτες, ετοιμάζουμε τις πατάτες και τις βάζουμε στο φούρνο να ψηθούν για 20 λεπτά, πριν προσθέσουμε τα μπιφτέκια
Βάζουμε όλα τα υλικά του κιμά σε ένα μπολ και ζυμώνουμε, χωρίς να παραζυμώσουμε τα υλικά μας
Πλάθουμε μεγάλα μπιφτέκια στο μέγεθος της παλάμης. Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο, βάζουμε τα μπιφτέκια πάνω στις πατάτες κάνοντας μια λακουβίτσα στο κέντρο τους
Ψήνουμε για 25-30 λεπτά στους 180 βαθμούς
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου