ΥΛΙΚΑ
800 γραμμ. μακαρόνια βίδες
800 γραμμ. φρέσκο σπανάκι
400 γραμμ. μανιτάρια
3 κρεμμύδια
ψιλοκομμένο βασιλικό
λιγος ψιλοκομμένος μαϊντανός
100 γραμμ. φιστίκια κάσιους
70 γραμμ. φυστίκια Αιγίνης, αποφλοιωμένα, ανάλατα και ψημένα.
ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρολα, ρίχνετε νερό και αλάτι και όταν αυτό βράσει ρίχνετε τις βίδες ή τις ταλιατέλες. Εάν χρησιμοποιήσετε φρέσκο σπανάκι, πρέπει να το πλύνετε με άφθονο κρύο νερό και στη συνέχεια να το τοποθετήσετε σε ένα τηγάνι με μια σταγόνα νερό για περίπου 10 λεπτά, καλυμμένο με ένα καπάκι.
Με αυτόν τον τρόπο, το σπανάκι θα μαραθεί καλά διατηρώντας παράλληλα όλες τις θρεπτικές του ιδιότητες.
Αν, χρησιμοποιήσετε κατεψυγμένο σπανάκι, θα πρέπει να το βράσετε σε άφθονο αλατισμένο νερό για περίπου 15 λεπτά.
Και στις δύο περιπτώσεις όμως, μετά το μαγείρεμα το σπανάκι θα το στύψετε ώστε να χάσει το περιττό νερό. Στη συνεχεια κόβετε σε φέτες τα μανιτάρια Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το βάζετε σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο. Σοτάρετε τα πάντα για λίγα λεπτά και μετά προσθέτετε τα μανιτάρια. Προσθέτετε τα καρύκευμα, αλάτι και πιπέρι και όταν τα μανιτάρια αρχίσουν να μαραίνονται μπορείτε να προσθέσετε και το σπανάκι, το οποίο στο μεταξύ το έχετε ψιλοκόψει με ένα μαχαίρι. Ανακατεύετε καλά τα μανιτάρια και το σπανάκι.
Όταν τα ζυμαρικά γίνουν al dente, τα στραγγίζετε και τα προσθέτετε στο τηγάνι με το καρύκευμα και σοτάρετε τα πάντα, προσαρμόζοντας με περισσότερο αλάτι και περισσότερο πιπέρι ανάλογα με τα γούστα σας. Ανακατεύετε και ραντίζετε με τα κάσιους και τα αμύγδαλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου