ΥΛΥΚΑ
500 γραμ. ζυμαρικά
100 γραμ. τριμμένη παρμεζάνα
100 γραμ. κρέμα με χαμηλά λιπαρά
2 αυγά
3 μεσαία καρότα,ξεφλουδισμένα και κομμένα σε κυβακια
1 κολοκύθι, κομμένο σε λεπτές φέτες
1 πιπεριά, κομμένη σε λεπτές φέτες
1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
λίγο ελαιόλαδο
Αλάτι-πιπέρι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Ζεσταίνετε σ΄ένα μεγάλο τηγάνι και σε μεσαία θερμοκρασία το ελαιόλαδο. Προσθέτετε τα καρότα, το κρεμμύδι,το σκόρδο, τα υπόλοιπα λαχανικά,κομμένα σε κύβους ή λωριδες, αλάτι πιπερι.
Μαγειρεύετε, ανακατεύοντας περιστασιακά, για 10 λεπτά ή έως ότου τα λαχανικά γίνουν τρυφερά και ελαφρά καφετιά.
Ρίχνετε την κρέμα και αφαιρείτε το τηγάνι από την φωτιά.
Εν τω μεταξύ, βράζετε τα μακαρόνια, ανακατεύοντας περιστασιακά, για 8 λεπτά
ή μέχρι να έχετε ένα al dente αποτέλεσμα.
Κρατάτε 1/3 φλιτζάνι (80ml) νερό,από αυτό που βράσατε
τα μακαρόνια. Στη συνέχεια στραγγίζετε τα μακαρόνια και τα προσθέτετε στο μείγμα καρότων στο τηγάνι.
Σε ένα μπολ, χτυπάτε τους κρόκους των αυγών,ρίχνετε
την παρμεζάνα, το νερό που κρατήσατε από τα μακαρόνια και πιπέρι. Ανακατεύετε και ρίχνετε το μείγμα,στα ζυμαρικά, συνεχίζοντας το ανακάτεμα
και έως ότου η σάλτσα γίνει κρεμώδης (μην αφήνετε τη σάλτσα να βράσει).
Σερβίρετε αμέσως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου