500 γρ. κριθαράκι μέτριο
1 κονσέρβα τόνος καπνιστός με το λάδι του
1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη σε μικρούς κύβους
8-10 ντοματίνια ψιλοκομμένα σε μικρούς κύβους
1 αγγούρι με τη φλούδα ψιλοκομμένο σε μικρούς κύβους
10 ελιές καλαμών κομμένες σε μικρά κομμάτια
10 πράσινες ελιές κομμένες σε μικρά κομμάτια
1 κρεμμύδι κόκκινο ξερό κομμένο σε μικρά κομμάτια
3 χούφτες φύλλα από baby σπανάκι
Για τη vinaigrette ούζου..
60 ml παρθένο ελαιόλαδο
Χυμός από 1 μεγάλο λεμόνι
5-6 κ.σ. ούζο
Ρίγανη, αλατι, πιπερι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Βράζουμε το κριθαράκι σε αλατισμένο νερό για 2 λεπτά λιγότερο από το χρόνο που λέει η συσκευασία. Ρίχνουμε το κριθαράκι στο σουρωτήρι και το ξεπλένουμε πολύ καλά με δροσερό νερό βρύσης για αρκετή ώρα, ώστε να κρυώσει τελείως. Αφήνουμε στην άκρη.
Βάζουμε όλα τα υλικά της σαλάτας στο μεγάλο μπολ και τα ανακατεύουμε απαλά με ένα κουτάλι.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της vinaigrette μαζί και την περιχύνουμε στη σαλάτα.
Μπορούμε να την απολαύσουμε αμέσως
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου