1 κιλό κοτόπουλο σε μερίδες
2 ποτ. κρασ. ελαιόλαδο
1 κ. γλ. πάπρικα
1 κ. γλ. κουρκουμά
1 κ. γλ. κολιανδρο
1 φύλλο δάφνη
1 κ. γλ. ρίγανη
3-4 μικρά κρεμμύδια
4-5 πατατες
1 πράσινη πιπεριά
1 κόκκινη πιπεριά
2-3 σκελίδες σκόρδο
αλάτι, πιπερι
1 κουτάκι μπύρα
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Βάζουμε ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα και το αφήνουμε
να κάψει ελαφρώς.
Προσθέτουμε το κοτόπουλο κομμένο σε κομμάτια και το σοτάρουμε μέχρι να ροδίσει
από όλες τις πλευρές μαζί με
την πάπρικα, τον κόλιανδρο,
το φύλλο δάφνης και την ρίγανη.
Μόλις το κοτόπουλο πάρει χρώμα προσθέτουμε τα ολόκληρα κρεμμύδια χωρίς όμως τις φλούδες τους και τις πατάτες κομμένες σε μεγάλα κομμάτια. Προσθέτουμε επίσης την πράσινη και την κόκκινη πιπεριά, κομμένες σε μεγάλα κομμάτι.
Προσθέτουμε το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι και κλείνουμε το καπάκι.
Κουνάμε λίγο την κατσαρόλα για 1 με 2 φορές και σιγοψήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 10-15 λεπτά.
Μετά τα 10-15 λεπτά προσθέτουμε την μπύρα. Κλείνουμε και πάλι το καπάκι και συνεχίζουμε να ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ψηθούν οι πατάτες και να μείνει μόνο με το λάδι του.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου