200 γραμ. καλαμποκαλευρο
50 γραμ. σιμιγδαλι
1 κουτ.γλ. μπέικιν πάουντερ
2 αυγά
2 κεσεδάκια γιαούρτι πλήρες (10% λιπαρά)
1/4 (μετράμε με τον κεσέ γιαουρτιού) ελαιόλαδο
1 κουτ.σ. πάπρικα γλυκιά (προαιρετικά)
300 γραμ. φέτα σε τρίμματα
ή τριμμένη σε χοντρό τρίφτη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε ένα μπολ το καλαμποκάλευρο, το σιμιγδαλι και το baking powder.
Ανακατεύουμε με ένα κουταλι τα στερεά υλικά.
Σε μία μπασίνα (μπολ μεγάλο) ρίχνουμε τα αυγα, το γιαουρτι, το ελαιολαδο και την πάπρικα.
Τα ανακατεύουμε με το συρμα να ενωθούν, προσθέτουμε τη φετα και ανακατεύουμε.
Λίγο λίγο ρίχνουμε τα στερεά υλικά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με το κουταλι
ή με το χέρι.
Λαδώνουμε ρηχό ταψι για πιτα νούμερο 36 και πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια με σιμιγδαλι.
Αδειάζουμε την ηπειρωτικη τυροπιτα στο ταψι (ή αλλιώς το πεπέκι) και στρώνουμε την επιφάνεια της με ένα κουταλι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου