Χωριάτικη τραχανοτυρόπιτα με κίτρινη κολοκύθα

          ΥΛΙΚΑ 
1 κιλό καθαρισμένη και τριμμένη κίτρινη κολοκύθα
500  γραμ. τραχανά
400 γραμ. φέτα τρίμμα 
50 γραμ. κεφαλοτύρι τριμμένο
4 αυγά ελαφρά χτυπημένα
1 φλ.τσ. (240 γρ.) αραβοσιτέλαιο
1 φλ. τσ. (240 γρ.) γάλα φρέσκο
1 μπέικιν πάουντερ
6 κουτ. σούπας κοφτές αλεύρι σκληρό ή καλαμποκάλευρο ή φρυγανιά τριμμένη
3-4 κουτ. σούπας βούτυρο ή μαργαρίνη λιωμένη, για το ταψί
αλάτι, πιπέρι
        ΕΚΤΕΛΕΣΗ 
Κόβουμε την κολοκύθα  σε φέτες και την καθαρίζουμε.
Την τρίβουμε στο χοντρό μέρος του τρίφτη 
Ρίχνουμε το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, το πιπέρι, ανακατεύουμε και προσθέτουμε τα τυριά και τα αυγά.
Προσέχουμε την ποσότητα του αλατιού που θα ρίξουμε, 
Έπειτα ρίχνουμε τον τραχανά, το αραβοσιτέλαιο, το γάλα, ανακατεύουμε καλά, κι αφήνουμε το μείγμα στην άκρη (εκτός ψυγείου) για 10′, να τραβήξει» ο τραχανάς τα περισσότερα υγρά και να φουσκώσει.
Βουτυρώνουμε καλά ένα ταψί Νο 38 ή 40 (εγώ έβαλα 38 εκ.) και το πασπαλίζουμε με 4 κουταλιές της σούπας από το αλεύρι ή την φρυγανιά μας.
Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και το στρώνουμε να πάει παντού.
Πασπαλίζουμε την τραχανοκολοκυθοτυρόπιτα με το υπόλοιπο αλεύρι ή τη φρυγανιά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα, για περίπου 
1 ώρα, μέχρι να ροδίσει καλά 
η πιτούλα μας.
Αφήνουμε να σταθεί για ένα τέταρτο, την κόβουμε, και απολαμβάνουμε με φειδώ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου