Συνταγολόγιο
Σελίδες
Αρχική σελίδα
Κρεατικα
Όσπρια
Ζυμαρικά
Θαλασσινα
Σαλάτες
Σάλτσες
Σνακ
Παγωτά/Γλυκά
Εποχιακά
Λαχανικά
Υγιεινή διατροφή
Σούπες
Πίτες/Ψωμια
Ποτά
Κοχύλια με πέστο πιπεριάς φλωρίνης
ΥΛΙΚΑ
400-500 gr πιπεριές φλωρίνης
150 gr ελαιόλαδο
100 gr αμύγδαλο ξεφλουδισμένο ή κάσιους ανάλατο
1/2 κ.γλυκού πελτές
40 gr κοπανιστή
πιπέρι
1 σκελίδα σκόρδο
500 gr ζυμαρικά (κοχύλια)
250-300 gr νερό απο αυτό που βράσαμε τα ζυμαρικά
ΣΥΜΒΟΥΛΗ. Tip
Αν θέλουμε να δώσουμε μεγαλύτερη ένταση απο τους ξηρούς καρπούς μπορούμε να τους καβουρδίσουμε για
5 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 200 για 5-7 λεπτά απλωμένους σε ταψί στρωμμένο με λαδόκολλα.
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Σε ταψί στρωμμένο με λαδόκολλα βάζουμε τις πιπεριές φλωρίνης, αφού πρώτα τις τρυπήσουμε με ένα πιρούνι και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 200 για 30 λεπτά.(Στα 15 λεπτά τις γυρίζουμε
Στη συνέχεια τις βάζουμε σε ένα μπόλ, σκεπάζουμε το μπόλ με μεμβράνη και τις αφήνουμε να κρυώσουν λίγο για 10 λεπτα.
Επειτα τις ξεφλουδίζουμε και τις καθαρίζουμε απο τα σπόρια.
Ζυγίζουμε 300γρ απο τις καθαρισμένες πιπεριές και τις βάζουμε σε ένα μπλέντερ με 150γρ ελαιόλαδο, 1 σκελίδα σκόρδο και χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθούν καλά τα υλικά.
Επειτα προσθέτουμε 100γρ αμύγδαλο ξεφλουδισμένο ή κάσιους ανάλατο, ½ κουταλάκι του γλυκού πελτέ και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογεννοποιηθούν.
Τέλος προσθέτουμε 20γρ κοπανιστή, 1 πρέζα πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο και χτυπάμε και αυτά μέχρι να ομογεννοποιηθούν.
Δοκιμάζουμε και αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο αλάτι.
Σε κατσαρόλα με νερό που βράζει σε δυνατή φωτιά ρίχνουμε αλάτι και βράζουμε τα ζυμαρικά 2 λεπτά λιγότερο απο το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία.
Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και κρατάμε 250γρ απο το νερό που τα βράσαμε.
Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το πέστο με το νερό απο τα ζυμαρικά και το βάζουμε σε δυνατή φωτιά
Μόλις πάρει βράση προσθέτουμε τα ζυμαρικά και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να γλασάρουν.(2-3 λεπτά περίπου
Σερβίρουμε σε πιάτο πασπαλίζοντας με ψιλοκομμένο μαϊντανό, δυόσμο και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι. Καλή σας όρεξη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Νεότερη ανάρτηση
Παλαιότερη Ανάρτηση
Αρχική σελίδα
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου