ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΤΣΙΜΙΤΣΟΥΡΙ
1/2 φλ.τσαγιου ελαιόλαδο
2-3 κουτ.σούπας ξύδι από κόκκινο κρασί
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 φλ,τσ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
1/4 φλ.τσ. ρίγανη ψιλοκομμένη
1/2 κουτ. γλυκού νιφάδες κόκκινης πιπεριάς
1/2 κουτ.γλυκού αλάτι
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΑΤΑ
4 φιλέτα σολομού
4 μεγάλα ροδάκινα χωρίς τα κουκούτσια και κομμένα σε φέτες
αλάτι, πιπέρι
200 γρ. ρόκα ή σπανάκι
1/4 κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
1/2 φλ.τσ. κομμάτια πεκάν
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για να φτιάξουμε το τσιμιτσούρι, φροντίζουμε τα μυρωδικά και το σκόρδο να είναι ψιλοκομμένα και κάπως ομοιόμορφα σε μέγεθος.
Στη συνέχεια, ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μικρό μπολ και αφήνουμε στην άκρη μέχρι να είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
Ζεσταίνουμε το γκριλ ή τη σχάρα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ξεκινάμε με τα ροδάκινα, στεγνώνοντας τα και τοποθετώντας τα σε θερμαινόμενη σχάρα.
Ψήνουμε για περίπου ένα λεπτό από κάθε πλευρά ή μέχρι να εμφανιστούν σημάδια από τη σχάρα και μετά τα μεταφέρουμε σε πιατέλα.
Στη συνέχεια, ψήνουμε τον σολομό. Αλατοπιπερώνουμε κάθε φιλέτο και τοποθετούμε
τα φιλέτα στη σχάρα και μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά. Αναποδογυρίζουμε τα φιλέτα και ψήνουμε στη σχάρα για άλλα 3-4 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί και να ξεφλουδίσει ο σολομός.
Ύστερα τοποθετούμε τον ψητό σολομό πάνω από τη σαλάτα, στη συνέχεια προσθέτουμε κόκκινο κρεμμύδι, τα κομμάτια πεκάν, τα ψητά ροδάκινα και περιχύνουμε με τη σάλτσα τσιμιτσούρι.
Σερβίρουμε αμέσως και απολαμβάνουμε

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου