Χρωματιστή σαλάτα με σάλτσα από ταχίνι και πορτοκάλι

        ΥΛΙΚΑ
 ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΑΤΑ 
1 φλ.τσ. μωβ λάχανο ψιλοκομμένο
1 φλ.τσ. κινέζικο λάχανο ψιλοκομμένο
1 μικρό μαρουλάκι κομμένο σε χοντρά κομμάτια
2 κλωναράκια σέλερι ψιλοκομμένα (βάζουμε και τα φυλλαράκια για πλούσιο άρωμα)
1 μεγάλο καρότο τριμμένο ή σε φέτες
3 κλωναράκια άνηθο ψιλοκομμένο
1-2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
¼ φλ.τσ. καρύδια χοντροκομμένα
2 κ.σ. σταφίδες ή κράνμπερι ή γκότζι μπέρι φρέσκα ή αποξηραμένα
1 μεσαίου μεγέθους πορτοκάλι (το ξύσμα και το εσωτερικό)
  ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΜΕ ΤΑΧΙΝΙ
¼ φλ.τσ. φρεσκοστιμμένος χυμός πορτοκαλιού
2 κ.σουπας ταχίνι
2-3 κ.σουπας χυμό λεμονιού 
ή μηλόξιδο
1 κ.σ. μουστάρδα πικάντικη
1 κ.σουπας ελαιόλαδο
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
αλάτι, πιπέρι
      ΕΚΤΕΛΕΣΗ 
Σε μια μεγάλη σαλατιέρα αναμειγνύουμε όλα τα υλικά της σαλάτας.
Παίρνουμε το ξύσμα από το πορτοκάλι και το αφήνουμε στην άκρη για να το χρησιμοποιήσουμε στη σάλτσα ταχινιού.
Καθαρίζουμε το πορτοκάλι, το κόβουμε σε κομματάκια με ένα μαχαίρι και το προσθέτουμε στη σαλάτα.
Σε ένα μπολάκι ή στο μπλεντεράκι ανακατεύουμε τα υλικά για τη σάλτσα.
Λίγο πριν σερβίρουμε τη σαλάτα
περιχύνουμε με τη σάλτσα ταχινιού, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου