240 γρ. ρεβίθια
2 καρότα
1 μεγάλη χούφτα σταφίδες
2 σκελίδες σκόρδο
ελαιόλαδο
μαϊντανός
400 γρ. ντομάτες ψιλοκομμένες
1 κουυ.γλ. καπνιστή πάπρικα
1 κουτ.γλυκου κύμινο
1 κουτ.γλυκου κανέλα
1 κουτ.γλυκου κουρκουμά
½ κουτ.γλυκου μοσχοκάρυδο
½ κουτ.γλυκου τζίντζερ σε σκόνη
½ κουτ.γλυκου πιπέρι
200 γρ κουσκούς
250 γραμμάρια γιαούρτι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα με λίγο λάδι τσιγαρίζουμε το σκόρδο μαζί
με τα μπαχαρικά και τα ψιλοκομμένα καρότα.
Μετά από λίγα λεπτά προσθέτουμε τα ρεβίθια, τις σταφίδες, τις ντομάτες και ένα ποτήρι νερό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε με το καπάκι για 30-40 λεπτά ή μέχρι να φτάσει στην επιθυμητή συνοχή, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
Στο μεταξύ βάζουμε το κουσκούς σε ένα μεγάλο μπολ, το περιχύνετε με 400 ml ζεστό νερό και μια πρέζα αλάτι, ανακατεύουμε καλά και το αφήνετε σκεπασμένο.
Μετά από 5 λεπτά ρίχνουμε λίγο λάδι και το ανακατεύουμε με ένα πιρούνι. Σερβίρουμε το στιφάδο ρεβιθιού πάνω από το κουσκούς και το γιαούρτι δίπλα του.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου