2 φλ.τσ. σπανάκι τρυφερό χοντροκομμένο
1 φλ.τσ. καρότο τριμμένο
1 φλ.τσ. φρέσκα κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες (μόνο το λευκό τμήμα τους)
2 αυγά
2 αβοκάντο
1 μήλο
4 φέτες μπέικον
Για το ντρέσινγκ:
1/4 φλ.τσαγιου μηλόξιδο
1/4 φλ.τσαγιου ελαιόλαδο
2 κουτ.σούπας μέλι
2 κουτ.σ. χυμό πορτοκαλιού
1/2 κουτ.γλυκού μουστάρδα
1/2 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Μόλις ζεσταθεί καλά, βάζουμε το μπέικον σε μικρό ταψάκι και το ψήνουμε μέχρι να ροδίσει.
Μεταφέρουμε το μπέικον πάνω σε χαρτί κουζίνας.
Μαζεύουμε και τα υγρά από το ταψάκι και τα βάζουμε σε μπολ, στο οποίο θα κάνουμε το ντρέσινγκ
Βράζουμε τα αβγά μέχρι να γίνουν σφιχτά και μόλις κρυώσουν, τα αποφλοιώνουμε και τα κόβουμε σε φέτες
Καθαρίζουμε τα αβοκάντο και το κόβουμε σε κύβους μετρίου μεγέθους. Κάνουμε το ίδιο με
το μήλο.
Βάζουμε σε μεγάλο μπολ το σπανάκι, το αβοκάντο, το μήλο, το καρότο και το κρεμμυδάκι και ανακατεύουμε καλά
Ψιλοκόβουμε το μπέικον και το απλώνουμε πάνω στη σαλάτα.
Τοποθετούμε τις φέτες των αυγών από πάνω.
Στο μπολ όπου είχαμε βάλει τα υγρά από το ψήσιμο του μπέικον προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά για το ντρέσινγκ και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να πάρουμε ένα ομογενές μείγμα. Περιχύνουμε τη σαλάτα και σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου