ΥΛΙΚΑ
200 γρ. ψημενα φουντούκια,
160 γρ. νιφάδες βρώμης
150 γρ. χουρμάδες χωρίς κουκούτσι
20 γρ. κακάο
1 κουτ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
αλάτι
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
100 γρ. κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια
4 γρ. λάδι καρύδας
15 γρ. φουντούκια, χοντροκοπανισμένα
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Σε ένα μπολ με βραστό νερό, μουλιάζουμε τους χουρμάδες για 10 λεπτά για να μαλακώσουν.
Στο δοχείο που πολυκόφτη (μούλτι) χτυπάμε τη βρώμη με τα φουντούκια μέχρι να γίνουν
.Στη συνέχεια, προσθέτουμε τους χουρμάδες στραγγισμένους, το κακάο, τη βανίλια, το αλάτι και χτυπάμε. Με μια σπάτουλα, ξεκολλάμε το μείγμα από τα τοιχώματα του δοχείου και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Σε περίπτωση που είναι πολύ στεγνό, προσθέτουμε 2-3 κ.σ. νερό.
Στρώνουμε με λαδόκολλα ένα μικρό ταψάκι και ρίχνουμε το μείγμα. Πιέζουμε με τα δάκτυλα να απλωθεί το μείγμα σε όλο το σκεύος. Στρώνουμε στην επιφάνεια λαδόκολλα και πιέζουμε το μείγμα με τον πάτο ενός ποτηρίου ώστε να στρώσει καλά και ομοιόμορφα παντού.
Στη συνέχεια αφαιρούμε τη λαδόκολλα από την επιφάνεια.
Για την επικάλυψη, σε ένα μπολ προσθέτουμε τη σοκολάτα και το λάδι καρύδας και ζεσταίνουμε στο φούρνο μικροκυμμάτων, προσεκτικά.
Ανακατεύουμε και περιχύνουμε την επιφάνεια των μπαρών. Πασπαλίζουμε με τα χοντροκοπανισμένα φουντούκια και το βάζουμε στο ψυγείο να “σφίξει” (περίπου 1-2 ώρες).
Με τη βοήθεια της λαδόκολλας που προεξέχει αφαιρούμε από το ταψάκι και κόβουμε σε 16 ίσες μπάρες.
Διατηρούμε τις μπάρες στο ψυγείο σε αεροστεγές δοχείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου