Αυτά τα υλικά μπορείτε να τα αλλάξετε σε ότι συνδιασμό θέλετε, αρκει να φτάσετε τα ίδια γραμμάρια. Δεν μπορείτε να βάλετε λιναρόσπορο ή τσία αντί για ξηρούς καρπούς και σπόρους.
100 γρ σουσάμι ολόκληρο
150 γρ ηλιόσπορο ολόκληρο
180 γρ αμύγδαλα ολόκληρα
100 γρ καρύδια ολόκληρα
100 γρ φουντούκια ολόκληρα
60 γρ λάδι καρύδας λιωμένο αγεύστο ή ελαιόλαδο ή βούτυρο κλαριφιέ ή λαρδί
80 γρ νερό
25 γρ νωπή μαγιά
20 γρ μηλόξυδο η ζύμωση του μαζί με την μαγιά δίνει την ξινίλα που έχχει το προζύμι
10 γρ αλάτι
300 γρ αυγά
50 γρ λιναρόσπορο τριμμένο σε αλεύρι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Προθέρμανση του στους 180 βαθμούς Κελσίου, αέρα.
Χονδροαλέστε τα 2/3 των σπόρων και ξηρών καρπών.
Προσθέστε τα 50 γρ τριμμένο λιναρόσπορο και το αλάτι σε αυτούς και βάλτε το μείγμα στην άκρη.
Σε ένα μπόλ μεγάλο προσθέστε το νερό και το μηλόξυδο και λιώστε την μαγιά εκεί.
Προσθέστε τους ολόκληρους ξηρούς καρπούς στο μείγμα και το λίπος της επιλογής σας.
Αφήστε τα για 10 λεπτά.
Προσθέστε και τα υπόλοιπα υλικά.
Βάλτε μία λαδόκολλα σε μια φόρμα του κέικ και προσθέστε το μείγμα σε αυτήν.
Αφήστε το μείγμα 10 λεπτα να σκάσει ο λιναρόσπορος και χτυπήστε την φόρμα το τραπέζι να ισιώσει το μείγμα.
Θέλει περίπου 55 λεπτά ψήσιμο. Σβήστε το φούρνο και αφήστε το μισή ώρα ακόμα-
Είναι έτοιμο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου