τουρλού λαχανικών με μήλα και φέτα

          ΥΛΙΚΑ 
3 μέτριες πατάτες, καθαρισμένες, κομμένες σε μέτρια κομμάτια
3 πράσα, σε μέτριες ροδέλες
3 καρότα, σε ροδέλες
½ μπρόκολο, σε μπουκετάκια
2 ξερά κρεμμύδια, σε χοντρά κομμάτια
2 φλ.τσ. κολοκύθα, καθαρισμένη, σε μέτρια κομμάτια
2 μέτριες ώριμες ντομάτες, σε φέτες
2 πιπεριές Φλωρίνης, σε λεπτές ροδέλες
2 πιπεριές κέρατο, σε λεπτές ροδέλες
2 μήλα κόκκινα, με τη φλούδα τους, χωρίς κουκούτσια, σε μέτρια κομμάτια
300 γρ. φέτα, σε κυβάκια
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
½ φλ.τσ. θρυμματισμένα παξιμάδια της αρεσκείας σας
1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
100 ml ελαιόλαδο
1 φλ.τσ. ζωμό λαχανικών
1 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό, τριμμένο
1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά, 
αλάτι, πιπέρι 
           ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ 
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Σε ένα μπολ ανακατεύετε τη φέτα με το μαϊντανό. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύετε τα παξιμάδια με τη ζάχαρη.
Ρίχνετε όλα τα λαχανικά και τα μήλα σε ένα ταψί. Αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε με τα χέρια. Προσθέτετε το μίγμα φέτας, το θυμάρι και το ελαιόλαδο και ανακατεύετε καλά. Ραντίζετε 
με το ζωμό λαχανικών και πασπαλίζετε με το μίγμα παξιμαδιού και την πάπρικα.
Ψήνετε το φαγητό για 30 λεπτά,  Κατόπιν, χαμηλώνετε τη θερμοκρασία στους 180 βαθμούς και ψήνετε το φαγητό για άλλα 30 λεπτά. 
Σερβίρετε το φαγητό χλιαρό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου