κέικ με βρώμη και φρούτα στον φούρνο. ( υγιεινή διατροφή )

        ΥΛΙΙΚΑ
3 μπανάνες 
120 γρ.αλεσμενη βρώμη 
100 γρ.λιναρόσπορο 
260 γρ.βατόμουρα  
κατεψυγμένα
50 γρ.ξηροί καρποι της αρεσκείας μας
50 γρ. Ινδοκαρυδο 
300 γρ. φρέσκο γάλα
½ κ.γλυκου αλάτι,
1 κ.σουπας κανελα
    ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ 
 ινδοκαρυδο, μέλι
           ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ 
Αρχικά παίρνουμε ένα μπολ και βάζουμε μέσα τις μπανάνες. 
Τις λιώνουμε με ένα πιρούνι. Προσθέτουμε μέσα την βρώμη αλεσμένη, τους λιναρόσπορους, τα κατεψυγμένα μούρα, τους ξηρούς καρπούς, το γάλα, το αλάτι και την κανέλα και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι πολύ καλά.
Έπειτα ρίχνουμε το μείγμα σε ένα ταψί 20×25, αφού πρώτα έχουμε στρώσει στον πάτο μία λαδόκολλα. Ψήνουμε την βρώμη σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα για 30 λεπτά μέχρι να σφίξει το μείγμα. 
Αφαιρούμε από τον φούρνο και κόβουμε σε κομμάτια. Σερβίρουμε με μέλι και ινδοκάρυδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου