Ζυμαρικά με τυριά στον φούρνο

        ΥΛΙΚΑ 
Για σκεύος με διαστάσεις περίπου 34Χ23
300 gr ζυμαρικά κοντά, κατά προτίμηση πολύχρωμα
200 gr τυριά τριμμένα στον τρίφτη 
3-4 μεγάλα ασπρομανίταρα σε φετάκια
Προαιρετικά
κάποιο αλλαντικό (5-6 φέτες σε καρεδάκια)
45 ml (3 κ.σουπας) ελαιόλαδο
Αλάτι
       ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
1 lt γάλα
8 κουτ.σουπας αλεύρι 
6 κουτ.σ. ελαιόλαδο ή 4 κουτ.σ ελαιόλαδο και 2 βούτυρο)
1 -2 αυγά
αλάτι, πιπέρι,μοσχοκάρυδο
     Για την επικάλυψη
1 κουτ.σουπας ελαιόλαδο  
1-2 κουτ.σ. τριμμένη φρυγανιά
        ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ 
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό, 1-2 λεπτά λιγότερο από τον χρόνο που γράφει το πακέτο. 
Τα στραγγίζουμε και τα αραδιάζουμε σε λαδωμένο σκεύος. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τα τυριά και τα μανιτάρια (και το αλλαντικό 
αν βάλουμε) και ανακατεύουμε καλά να έχουμε μια ισορροπία των συστατικών σε όλο το σκεύος
Φτιάχνουμε την κρέμα όπως περιγράφεται στη συνταγής της μπεσαμελ (κρατάμε ½ κούπα από το γάλα και βάζουμε το υπόλοιπο με το ελαιόλαδο και τα μυρωδικά να κάψει. 
Χτυπάμε τη μισή κούπα με το αυγό και το αλεύρι στο multi 
να γίνουν ομοιογενής χυλός και προσθέτουμε σταδιακά αρκετό από το καυτό γάλα σαν να ήταν αυγολέμονο. Ξαναβάζουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει. 
Στρώνουμε την κρέμα πάνω από τα ζυμαρικά, αλείφουμε με το ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με τριμμένη φρυγανιά και ψήνουμε σε προθερμασμένο στου 180 βαθμούς φούρνο (αντιστάσεις-μεσαία σχάρα) 
για 30 λεπτά περίπου ή μέχρι 
να ροδοκοκκινίσει. 
Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά και σερβίρουμε



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου