ΥΛΙΚΑ
235 ml ελαιόλαδο
100 γρ. γιαούρτι
4 μεγάλα αβγά
1 ½ κουτ.γλ. βανίλια
ξύσμα από μισό πορτοκάλι
265 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
335 γρ. ζάχαρη
2 ½ κουτ.γλ. κανέλλα σε σκόνη
¼ κ.γλ. μοσχοκάρυδο σε σκόνη
265 γρ. καρότα (περίπου 3) περασμένα στον τρίφτη
100 γρ. σταφίδες
100 γρ. καρύδι χοντροκομμένο
ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ
100 γρ. μαλακό βούτυρο
300 γρ. ζάχαρη άχνη
100 γρ. τυρί κρέμα
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς, στη λειτουργία του αέρα. Λαδώστε τη βάση και τις πλευρές από δύο φόρμες για κέικ με διάμετρο περίπου 20 εκατοστών, και καλύψτε τη με λαδόκολλα. Χτυπήστε το λάδι, το γιαούρτι, τα αβγά, τη βανίλια και το ξύσμα. Σε ένα άλλο μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, τη ζάχαρη, την κανέλλα, το μοσχοκάρυδο και κάμποσο αλάτι. Σπάστε με τα δάχτυλά σας τους σβόλους που μπορούν να δημιουργηθούν από τη ζάχαρη. Προσθέστε τα υγρά υλικά στο μείγμα του αλευριού, μαζί με τα καρότα τις σταφίδες και τα μισά καρύδια. Ανακατέψτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν και έπειτα μοιράστε το στα φορμάκια. Ψήστε για περίπου 25 – 30 λεπτά ή μέχρι να μπορείτε να τρυπήσετε το κέντρο του κέικ με ένα μαχαίρι και να βγει καθαρό. Αν το μαχαίρι λερώνεται, αφήστε το για πέντε λεπτά και ελέγξτε και πάλι.
Για το γλάσο
χτυπήστε το βούτυρο και τη ζάχαρη μαζί μέχρι να δημιουργήσετε ένα λείο μείγμα. Προσθέστε το μισό τυρί κρέμα και χτυπήστε και πάλι, έπειτα προσθέστε και το υπόλοιπο και επαναλάβετε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου