1 μεγάλη πατάτα τριμμένη (προτιμήστε γλυκοπατάτα για υπέροχη γεύση)
2 μεγάλα κολοκυθάκια, τριμμένα
2 κ.σ. ελαιόλαδο + επιπλέον για άλειμμα ταψιού
4 φέτες μπέικον, κομμένες σε κομματάκια
1 ξερό κρεμμύδι, τριμμένο
4 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
1 φλ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 ¼ φλ. τσαγιού γραβιέρα, τριμμένη (προαιρετικά μπορείτε και φέτα)
3 κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο
ή μαϊντανό
αλάτι, πιπέρι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Βαζετε την πατάτα τα κολοκυθάκια και το κρεμμύδι σε ένα μπολ, προσθέτετε και όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα ανακατεύετε μέχρι να ενσωματωθούν ομοιόμορφα όλα τα υλικά.
Λαδώνετε ένα ταψάκι (30×30 εκ. περίπου), ρίχνετε μέσα το μείγμα, ισιώνετε την επιφάνειά του και το ψήνετε σε προθερμασμένο στους 200 βαθμούς φούρνο στον αέρα, για 45-50 λ ή μέχρι να ψηθεί μέχρι μέσα ανάλογα με το μέγεθος του ταψιού σας και το πάχος της πίτας. Αν κατά τη διάρκεια του ψησίματος πάρει γρήγορα χρώμα, σκεπάστε το χαλαρά με ένα αλουμινόχαρτο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου