Μελιτζάνες γεμιστές με κινόα

       Υλικά 
   για 2-3 άτομα:
4 μακρουλές μελιτζάνες
1 φλ.τσ.(195 γρ.) κινόα
1 κολοκύθι, ψιλοκομμένο
2 πιπεριές, ψιλοκομμένες
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
4 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
1 κ.σ. πελτές ντομάτας
3 κ.σουπας ελαιόλαδο
2 κ.σ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
αλάτι, πιπέρι
         ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ 
Κόβω τις μελιτζάνες κάθετα στα δύο και με ένα κουτάλι αφαιρώ την σάρκα τους ώστε να δημιουργηθούν βαρκούλες. 
Τις αλείφω με λίγο λάδι με ένα πινέλο. Τις τοποθετώ σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τις ψήνω στους 180C για 30 περίπου λεπτά ώσπου να μαλακώσουν καλά.
Στο μεταξύ ξεπλένω καλά την κινόα και την βάζω σε μια κατσαρόλα με 2 φλιτζάνια νερό κι όλα τα λαχανικά. 
Όταν αρχίζει να βράζει το νερό, χαμηλώνω την φωτιά. 
Προς το τέλος προσθέτω τον πελτέ, το λάδι και το αλατοπίπερο. 
Μοιράζω το μείγμα της κινόα στις βαρκούλες μου κ τις ξαναβάζω στον φούρνο για 10-15 λεπτά. Καλή σας απόλαυση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου