Μαγειρίτσα με μοσχαρίσιο συκώτι (εποχιακό )

         ΥΛΙΚΑ 
750 γρ. μοσχαρίσιο συκώτι  
1/2 κιλό κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα,
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο,
1 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο,
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο.
1 ρίζα σαλάτα μαρούλι κάπως χοντροκομμένο.
1/2 φλ.τσ. κρασί άσπρο
1/2 φλ.τσαγιου φυτίνη.
αλάτι ,πιπέρι.
Χυμό 2 λεμονιών.
μια μεγάλη χούφτα ρύζι γλασέ.
        ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ 
Πλένουμε τη συκωτι και το ζεματάμε για 5 λεπτά σε βραστό νερό.
Την βγάζουμε και την αφήνουμε να κρυώσει.Την κόβουμε μεγάλους κύβους μεγέθους μπουκιάς.
Βάζουμε σε κατσαρόλα την φυτίνη να κάψει,ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια και τα κομμάτια του συκωτιού και τα σοτάρουμε για λίγα λεπτά.
Τα σβίνουμε με το κρασί ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και 1,5 ποτήρι νερό βραστό και αφήνουμε να βράσει για μισή ώρα.
Στην συνέχεια ρίχνουμε 
8 φλιτζάνια ζεστό νερό,τα μυρωδικά χόρτα, όπως και το μαρούλι.
Βράζουμε για λίγο και προσθέτουμε1 χούφτα ρύζι ανακατευουμε  καλά,χαμηλώνουμε την φωτιά,δοκιμάζουμε το αλάτι και το πιπέρι και σιγοβράζουμε την σούπα για 20-25 λεπτά.
Προς το τέλος προσθέτουμε τον χυμό των λεμονιών και βράζουμε λίγο ακόμη μέχρι να γίνει το ρύζι.
Αν θέλουμε κάνουμε αυγολέμονο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου